Източник  Фокус, снимка БулфотоСобственик на самоделни пушки е задържан за

...
Източник  Фокус, снимка БулфотоСобственик на самоделни пушки е задържан за
Коментари Харесай

Не е за вярване какво унищожително нещо е готвел мъж в Плевенско

Източник   " Фокус ", фотография Булфото

Собственик на самоделни пушки е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и с разпореждане на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Това заяви Мариана Цветкова, представител на ОДМВР-Плевен, предава  " Фокус ". 

„ На 19 юни въз основата на оперативна информация е извършена профилирана интервенция в град Пордим за попречване, секване и откриване на закононарушения, свързани с нелегално притежавани оръжия, взривни субстанции и муниции. За времето от 10.00 до 12.00 часа служители на реда под управлението на областен прокурор са направили претърсвания в парцела на 59-годишен гражданин на град Пордим. В гараж на адреса са открити 9 самоделно направени огнестрелни пушки - едноцевни, всяка с дължина 90 см, 22 диаметър, и 559 патрони - 22 диаметър. Установено е, че оръжията са със заглушители, имитират автомат „ Калашников “ и са пригодени за прикрито носене “, сподели Мариана Цветкова. 

По думите й арестуваният е притеглен към наказателна отговорност за нелегално владение на оръжие. „ В хода на следствието се изяснило, че противозаконният боеприпас е създаден в домашни условия. 59-годишният, който е със стругарски механически умения, сглобявал самичък оръжията като употребявал цевта на въздушни пушки и инсталирал самоделен приклад с ударник. С пушките са създавани изстрели и те били предоставяни за прилагане на други лица. Предстои изясняване на самоличността им и задачата на използването на оръжието. Назначени са балистични и физико-химически експертизи “, добави Мариана Цветкова.

„ Собственикът на противозаконния боеприпас е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. С разпореждане на наблюдаващия прокурор му е взета мярка задържане под стража за 72 часа. С оглед сериозната социална заплаха на съответното действие ще бъде импортирано искане в Районен съд-Плевен по отношение на него да бъде взета най-тежката мярка „ задържане под стража “ и привеждане в следствения арест. Образувано е досъдебно произвеждане. Продължава работа проверяващ служител на реда и екип на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Пордим “, сподели още Мариана Цветкова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР